Ledelse og bestyrelse

Lidt om CarbonCuts

CarbonCuts arbejder for en grønnere fremtid. Vi er frontløbere inden for sikker og permanent geologisk CO2-lagring på land. Ledet af undergrundseksperter spiller vi en nøglerolle i den hurtigt voksende CCS-sektor. Med udgangspunkt i Klimaloven, er vi med til at tackle klimaforandringerne gennem innovation, samarbejde og miljøansvar. Vores fokus på landlagring sikrer både sikker og omkostningseffektiv CO2-lagring.

CarbonCuts, etableret i 2022, er et dansk firma med planer om at anlægge og drive ’Projekt Ruby’, et CO₂- lager ved Rødby på Lolland. Området er udpeget af den danske stat for sin geologiske velegnethed til CO₂-lagring. Energistyrelsen forventes at udstede licens til at udforske området i 2024. Med hovedkontor i Kgs. Lyngby og som datterselskab af BlueNord, der ejer en betydelig andel af DUC (Dansk Undergrunds Consortium), har CarbonCuts adgang til omfattende viden om energisektoren og den danske undergrund. BlueNords indsigt og kapitalgrundlag styrker CarbonCuts' position som CO₂-lagringsoperatør.

Ledelse

Ken Wesnæs
Chief Executive Officer

Ken Wesnæs er CEO og grundlægger af CarbonCuts. Med over 30 års erfaring fra energisektoren har han ledelseserfaring fra en lang karriere - i særdeleshed projektstyring af internationale og multi-disciplinære teams, som arbejder målrettet med at modne og udbygge milliarddyre projekter i offshore-sektoren inden for olie- og gasindustrien. Ken har gennem årene arbejdet for BlueNord (tidl. Noreco), Shell, Hess og Ørsted/DONG. Han er uddannet kemiker fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

Ross Dobbie
Chief Financial Officer

Ross Dobbie er Head of Corporate Finance hos BlueNord, CarbonCuts hovedinvestor. Han er lokaliseret i London og har rollen som fungerende finansdirektør for CarbonCuts som en del af sin rolle hos BlueNord. Han har lang erfaring som strategisk rådgiver i finansiel beslutnings-tagning og har i mange år arbejdet som investeringsrådgiver i energibranchen i både E&P og servicesektoren. Han er uddannet og har arbejdet som revisor i Skotland har desuden en BA i jura fra University of Glasgow. Ross har tidligere arbejdet for BMO Capital Markets, Simmons Energy (nu Piper Sandler Energy), Johnston Carmichael og Deloitte.

Jesper Meyer
Business Development Manager

Jesper Meyer er ansvarlig for forretningsudvikling i CarbonCuts. Han er uddannet i matematik på Københavns Universitet og har en MSc i Technological Entrepreneurship fra Danmarks Tekniske Universitet. Han har flere års erfaring fra marinen i det danske søværn.

Bestyrelse

Allan Søndergaard
Chairman of the board

Allan Søndergaard er Head of Commercial hos BlueNord og har mere end 20 års erfaring fra kommercielle og finansielle roller i energiindustrien, hvor han har arbejdet for Shell i 16 år. Allan har en MSc i Business Management og Commercial Law fra Copenhagen Business School og en Executive MBA i Global Business fra Alliance Manchester Business School (UK).

Erling H. Stenby
Board member

Erling H. Stenby har været professor i anvendt termodynamik på Danmarks Tekniske Universitet i mere end 25 år og leder af internationalt anerkendte forskningsaktiviteter endnu længere. Han har en stærk track record i industri/akademisk samarbejde. Siden 2010 har han været institutdirektør for DTU Kemi. Erling er civilingeniør (Kemi) og ph.d. fra DTU, samt medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

Maj Wendorff
Board member

Maj Wendorff er uddannet geofysiker med 25+ års erfaring i den globale energisektor. Hun har ledelseserfaring med fokus på teknisk kvalitetssikring, vejledning af større investeringsbeslutninger, virksomhedsstrategi og optimering af organisationsstrukturer tilpasset energi- og klimadagsordenen. Hun er uddannet i Geoscience fra IFP-skolen i Paris og Københavns Universitet og har diplomer i bestyrelsesledelse fra CBS og INSEAD Executive Management-programmet. Hun er i dag chef for CO2-lagring hos Rambøll.

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.